Oppussing av det gamle hospitalet i Arendal i full gang

Arbeidet med å gjøre det gamle hospitalet i Arendal om til en del av den katolske skolen og barnehagen i byen er i full gang. Etter at Oslo katolske bispedømme i fjor kunne kjøpe tilbake det gamle katolske St. Franciskus hospital fra Aust-Agnder fylke for 5,5 millioner, har det vært jobbet med en fremdriftsplan for opppussing og omdannelse av hospitalsbygningene, som ligger like ved den katolske kirken, skolen og barnehagen, på Tyholmen sentralt i Arendal.

Først ute er en gammel trebygning, som har vært en del av hospitalet og som nå pusses opp med sikte på å kunne brukes til skolefritidsordning og barnehage allrede fra august i år. Kostnadsrammen på prosjektet er snaut en million kroner, en pris som er mulig takket være stor innsats fra skolens vaktmestre Rune Ellefsen og Frank Johansen. "Vi er veldig takknemlige for deres innsats," sier rektor Reidun Pihlman.

Hovedbygningen til hospitalet blir fremdeles delvis benyttet av fylkessykehuset i Aust-Agder, som har kontrakt på bruken ut 2002. Etter det er planen gradvis å bygge ut en ungdomsskole i denne bygningen, og leie ut mest mulig av de overskytende lokalene mens utbygningen pågår. Målet er at første ungdomsskoleklasse kan begynne ved skolen høsten 2003. St. Franciskus skole er i dag en ren berneskole med elever fra 1.-7. klasse. Skolen har opplevd en økning i elevtallet de siste årene og har så godt som fyllt opp sin nåværende kapasitet på rundt 75 elever. Flertallet av elevene er ikke-katolikker.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
29. april 2002

av Webmaster publisert 29.04.2002, sist endret 29.04.2002 - 14:21