Demonstrasjonene for tilbakelevering av kirkelige eiendommer fortsetter

 Se også:

Vietnamesiske katolske aktivister fortsetter sin kampanje for tilbakelevering av kirkelige eiendommer som er konfiskert av kommunistmyndighetene, og det holdes nå daglige protester utenfor et tidligere redemptoristkloser.

Demonstrantene har nektet å ta hensyn til en advarsel fra de lokale myndigheter, som slo fast at de "illegale aktivitetene" måtte ta slutt kl. 12.00 den 7. april. De daglige demonstrasjonene har funnet sted siden 6. januar.

Myndighetene har beordret demonstrantene til å fjerne et kors og en Maria-statue fra området og til å fjerne teltene som er satt opp til aktivistene.

Den aktuelle eiendommen ble anskaffet av redemptoristene i 1928. I 1954, etter at kommunistene kom til makten, ble de fleste redemptorister deportert eller fengslet, og deres store eiendom ble gradvis konfiskert.

Kirkelederes bønn om tilbakelevering av eiendommen er ikke tatt til følge. Striden rundt redemptoristenes eiendom toppet seg tidligere i år, da myndighetene godkjente bygging av en fabrikk på området. Det var i forbindelse med denne avgjørelsen at aktivistene startet sine daglige protester i form av bønnevigilier.

CWN - Catholic World News (9. april 2008)

av Webmaster publisert 09.04.2008, sist endret 09.04.2008 - 16:49