Biskopene fordømmer korrupsjon i kraftige ordelag

 Se også:

Korrupsjon har utviklet seg til å bli en "moralsk og sosial kreftbyll" som må fjernes igjennom "radikale reformer" i regjeringens ulike departementer. Slik heter det i en uttalense fra Den filippinske bispekonferanse, som også stiller spørsmålet hvilke politiske reformer som må iverksettes for å hjelpe og støtte de fattigste.

Under en pressekonferanse den 28. oktober, viser erkebiskopen av Jaro og bispekonferansens president, Angel N. Lagdemo, til "krisen i det globale markedet" og "landets økonomiske tilstand", og hevder at "tiden er inne for å gjenoppbygge vårt land både økonomisk, sosialt og på et politisk plan." "Korrupsjon", fortsetter erkebiskop Lagademo, "er hovedårsak til fattigdom og sult på Filippinene, det har invadert alle offentlige og private instutisjoner og representerer ikke bare et økonomisk og sosialt problem, men også et moralsk problem."

Dokumentet er signert av bispekonferansens president, samt av Oscar Cruz, erkebiskop av Lingayen-Dagupan; Joel Baylon, biskop av Masbete; Socrates Villegas, biskop av Balanga; og Jose Sorra, biskop emeritus av Legazpi.

Erkebiskop Lagdameo oppfordrer videre borgerne til å arbeide for å "danne en ny regjering" som kan fjerne den "moralske og sosiale kreftbyllen" representert av korrupsjon, et fenomen "som konstant vokser" på tross av den "sterke fordømmelsen fra Den katolske kirke."

Biskop Oscar Cruz legger til at den grad av korrupsjon som har utviklet seg under president Arayos regjering, ikke kun må konfronteres med "menneskelig rettferdighet" - den representerer en "forbrytelse som roper til himmelen om hevn" og "må straffes som den fortjener."

AsiaNews (1. november 2008)

av Webmaster publisert 01.11.2008, sist endret 01.11.2008 - 14:28