Filmandmeldelse: Father Stu (2022)

Father Stu er en varm og inspirerende biografisk film om tro, prøvelser og utholdenhet.

Med: Mark Wahlberg, Teresa Ruiz, Mel Gibson, Jacki Weaver

Og Malcolm McDowell.

Manus og Regi: Rosalind Ross

 

Father Stu er en varm og inspirerende biografisk film om tro, prøvelser og utholdenhet.

 I filmen møter vi Stuart Long(Wahlberg), en ung bokser som på grunn av skader må legge opp karrieren. Han drar til Hollywood og prøver lykken som skuespiller men får aldri helt fotfestet og blir stående på sidelinjen. Han blir kjent med søndagsskole-læreren Carmen(Ruiz) som åpner øynene han for den Katolske tro. Kort tid etter dette havner Stuart Long i en motorsykkelulykke som nesten tar livet av ham, etter denne hendelsen føler han et kall og bestemmer seg for å bli prest. Under prestestudiet oppdages det at Long har en svært sjelden muskelsykdom og det spekuleres i om det er lurt å ordinere Long når fremtiden hans er så uviss. Men Biskopen lar seg inspirere av Longs pågangsmot og ordinerer ham. Herfra følger får vi se hvordan lidelsen gjør Long sterkere i troen og hvordan han inspirerer folk rundt seg.

 The Pillar har skrevet en god sak om den virkelige fr. Stuart Long som kan leses her(Engelsk)

 Father Stu er ingen storfilm og det prøver den heller ikke å være.

Hovedrolleinnhaver og produsent Mark Wahlberg har i intervjuer uttalt seg om at det som teller for ham er å fortelle Stuart Longs historie på en god og respektfull måte og det klarer filmen veldig godt. Wahlberg er bedre enn han har vært på lenge og det er tydelig at han tar på seg rollen med ydmykhet og respekt. Han fremstiller en varme og sjarm som gjør Stuart Long lett å like fra første møte. Han har et pågangsmot og en innstilling som gjør at selv når han tar dumme valg så klarer vi ikke å la være å like ham.

 Dynamikken mellom Wahlberg og Gibson som far og sønn er også mesterlig, dette er to skuespillere som er virkelig investert i historien de ønsker å fortelle og dynamikken dem i mellom er sår, vakker og tidvis hysterisk morsom.

 Stødig debut.

Rosalind Ross gjør med dette sin spillefilmdebut som regissør og hun klarer seg bra, noen ganger bommer hun på tonale skift i historien slig at de emosjonelle slagene kan bli litt kronglete men hun forteller historien godt og det er ingen steder i filmen hvor man føler at scener dras ut til det uendelige. Jeg ser virkelig frem til å følge arbeidet hennes videre.

 Dette er en film jeg ikke bare anbefaler til katolikker men alle som trenger et inspirerende løft.

 

Father Stu kan leies på Viaplay, Tv2Plus, AppleTV og YouTube.