Vellykket samling i Pastoralrådet

 

Bilde1.jpg

PRESENTASJON: Stephen Trotter holdt presentasjon under samlingen på Mariaholm.

 

Helgen 21. – 23. oktober var Oslo katolske bispedømmes pastoralråd igjen samlet på Mariaholm i Østfold. Det var stort oppmøte fra menighetene, søsterrådet, Caritas, og NUK.

 

Tekst og foto: Roxana Smetan Løken


Som alltid var det god stemning og hyggelig å møte hverandre. Promøtet ble denne gangen ledet av Anne-Mette Ringdal, som er Oslo-biskopens kansler. AU-lederen var dessverre syk og biskop Eidsvig er sykemeldt. Begge ble savnet, men vi hadde dyktige vikarer.
Hovedtemaet var Den synodale prosessen i menighetene og organisasjonene.

Tidligere i høst sendte biskopen ut brev til sogneprestene, som inneholder forslag fra Pastoralrådets arbeidsutvalg til hvordan menighetene kan arbeide med Den synodale vei. Det kom en god del gode tilbakemeldinger på dette fra menighetene, som vi diskuterte i grupper. Temaet var felleskap i menighetene. Det kom blant annet forslag om styrkning av barne- og ungdomsarbeidet, katekese for voksne (oppfriskningskurs i troen) og foreldrekurs (hvordan veilede). Det ble også lagt frem også forslag til hvordan man kan treffes mer på tvers av alder, kultur og nasjonalitet i menighetene. Dette og mer til vil Pastoralrådet jobbe videre med i tiden fremover.

 

Bilde2.jpg

DEBATT: Bildet er fra paneldebatten.

 

Gode foredrag

Stephen Trotter fra AU og NUK holdt foredrag med temaet «Medlemmer i Den katolske kirke i Norge og fremtidige sjelesorgbehov».
p. Pål Bratbak holdt dessuten et kort innlegg om felleskap og synodalitet.
«Teologisk impuls» var ved p. Oddvar Moi. Han talte om bibeloversettelser fra gresk og hebraisk.
Det ble arrangert en paneldebatt med fokus på felleskap. Debattleder Trotter spurte deltagerne: «Hva er det som styrker og hva er det som svekker felleskap i så vel klostre som menigheter?»

 

Les på polsk