Første søstermøte på lenge

 

velkommen_web.jpg

VELKOMMEN: Sr. Else-Britt Nilsen, priorinne ved Katarinahjemmet, kunne i helgen ønske velkommen til søstermøte. Her sammen med p. Arne Marco Kirsebom og sr. Katarina Hodyr. Foto: sr. Ane-Elisabet Røer 

 

Lørdag 4. februar var et tyvetall ordenssøstre samlet på Katarinahjemmet.

 
Tekst: Sr. Ane-Elisabet Røer OP

 

Der hadde de søstermøte. Dagen var en blanding av felles studiedag og sosial hygge. 
Man må se mange år tilbake for å finne et lignende arrangement for ordenssøstre i Norge. Det ble derfor tatt godt imot at man endelig kunne møtes igjen på tvers av kongregasjoner.

Det var søstre til stede fra både St. Elisabethsøstrene, St. Josephsøstrene, Søstrene av det Hellige kors og fra dominikanerinnene på Katarinahjemmet. De fleste deltagerne kom fra kommuniteter i Oslo, men også Tønsberg og Bergen var representert.

 

sr.-Karolina_web.jpg

GOD SAMTALE: Søstrene hadde en god samtale om synodalitet. Her holder sr. Karolina Bogoczová fra St. Elisabethsøstrene i Tøndsberg innlegg. Foto: Sr. Ane-Elisabet Røer

 

Synodalitet

P. Arne Kirsebom fra Tromsø stift var invitert til å lede den faglige delen av dagen. Han ga søstrene en god redegjørelse for Kirkens pågående synode om synodalitet. Han er selv sentral i arbeidet i Tromsø stift, der han er kansler og stiftskapellan.

Spørsmål som hvordan synodens arbeider ble utført og tatt imot både lokal og mer verdensomspennende, ble belyst.

Det var også naturlig for ham å se spesielt på utfordringene arbeidet ga i Tromsø stift. Med koronarestriksjoner bød det på problemer å samle de troende til nødvendig refleksjon over spørsmålene som skulle besvares. Tidsrammen var også noe knapp, var erfaringen.

P. Arne viste også til det store og viktige arbeidet ordenssøstre har bidratt med i Norge. Sykehus og skoler i regi av St. Elisabethsøstrene og st. Josephsøstrene ble nevnt spesielt. Det ble også dominikanerinnenes viktige bidrag til kulturlivet i Bodø.

 

IMG_0693-2-scaled.jpg

VESPER: På kvelden feiret søstrene felles vesper i klosterkapellet. Foto: Ane-Elisabet Røer

 
Knapp tid

Etter en kort pause, ble det tid for diskusjon og innlegg fra søstrenes side.

Det ble en interessant deling av søstrenes egen erfaring innen synodearbeidet, og da i Oslo katolske bispedømme. Også blant søstrene var det enighet om at tidsrammen for å besvare de viktige spørsmålene gitt i synode prosessen, var knapp.

Sr. Karolina fra Elisabethsøstrene i Tønsberg kunne allikevel fortelle om hvordan pastoralrådet i OKB hadde arbeidet med spørsmålene. Sr. Sheeba fra Katarinahjemmet delte av sin erfaring fra arbeidet i st. Hallvard menighet i Oslo.

Interessant var det også med innspill fra sr. Andrea fra St. Josephsøstrene. Hun kunne fortelle om møtet med synodeprosessen i Tyskland.

 

Bønn og sosialt

Etter den faglige delen feiret søstrene messe sammen, før ettermiddagen ble innledet med middag og sosialt samvær.

Dagen ble avsluttet med felles vesper i søstrenes kapell.

Da avskjeden sto for tur, var det enighet om at dette må gjentas!

 

 

 

Om Sta. KatarinahjemmetKatarinahjemmet_St Olav_photo Niklas Hart-3.jpg

  • Katarinahjemmet er et såkalt apostolisk kloster i Dominikanerordenen.
  • Sommeren 1928 grunnlagt av mère Marie des Anges Glaizot og tre andre apostoliske dominikanerinner fra Chatillon utenfor Paris i Gjørstads gate 9, på Majorstuen, Oslo.
  • Klosteret i dag består av to bygninger. Den eldste, et mindre trehus fra rundt 1850, inneholder blant annet møtelokaler. Den andre bygningen består av en klosterdel fra 1936, om- og påbygget i 1976. Den rommer gjestehuset og studenthjemmet.
  • Klosteret er viet Den hellige Katarina av Siena.
  • Søstrenes hovedoppgave er gjennom bønn, ord og gjerning å bidra til at Jesu Kristi evangelium når mennesker i vår tid.
  • 3. september 2022 fusjonerte Katarinahjemmets kongregasjon Dominikanerinnene av Notre-Dame de Grâce (anno 1865) med Congrégation Romaine De Saint Dominiques (CRSD).

 

 

 

 

Les mer om Katarinahjemmet

 

Støtt søstrenes byggeprosjekt!qr-BYGGEFOND-300x300.png

Gi en gave til deres byggefond på kontonummer 6029 05 03623 eller vipps til 720997.

Merk gaven «byggefond».