Gudommelig miskunns søndag: 30 tonn med mat til familier rammet av flom

 

 

NESTEKJÆRLIGHET: Flomrammede familier
sammen med hjelpen fra oven. Foto: Erkebispedømmet de Piura

LPiuraAyudaIglesia_160423.webpuftforsvaret, Caritas og lokalt bispedømme samarbeider om å levere 30 tonn med mat til familier rammet av flom i Peru

 
Oversettelse: Caroline Belaúnde Brynsrud 

 

Bispedømmet i Piura, nord-vest i Peru, leverte nesten 3 tonn mathjelp til 220 familier i samarbeid med Caritas på lørdag kveld, vigilien for gudommelig miskunns søndag. Familiene har blitt rammet av styrtregn og flom som har påvirket store deler av landet over flere måneder. Naturkatastrofene skyldes det meteorologiske fenomenet «El Niño Costero», som forårsaker oppvarming av vannet i Stillehavet og økt nedbør, flom og jordskred.

 

Bistanden, ifølge bispedømmet i Piura, kommer i tillegg til en pakke på over 2,5 tonn som er på vei til sognet San Francisco Javier i samme provins. «Med dette har mer enn 30 tonn mathjelp og fem helikopterflyvninger blitt utført i samarbeid mellom bispedømmet og luftforsvaret, og bringer Kristi nestekjærlighet til våre rammede brødre og søstre», sa en representant for den lokale menigheten i en pressemelding. Hus, gater og veier er oversvømt nord-vest i landet, og lokalbefolkningen ber om hjelp fra myndighetene til å desinfisere, ettersom fluer og mygg sprer seg grunnet fuktighet.

 

Erkebiskop av Piura og Tumbes, José Antonio Eguren, forsøkte å oppmuntre de rammede: «Kjære brødre og søstre, dere er ikke alene, midt i motgang og smerte er det tusenvis som har reist seg og ønsker å dele sjenerøst med dere. Måtte den oppstandne Kristus være deres styrke og deres største håp».