Alt vel etter operasjonen: Pave Frans hadde nok en god natt

 NTB_SBZtHEFSa7Y.jpg

STADIG BEDRING: «I ettermiddag, på høytiden for Corpus Christi, mottok han nattverden», meddelte Den hellige stols pressekontor torsdag 8. juni. Bildet er fra den ukentlige generalaudiensen på Petersplassen i Vatikanet, 7. juni 2023. Foto: NTB / Reuters, Yara Nardi

 

Den hellige stols pressekontor har sendt ut ny oppdatering om pave Frans' rekonvalesens etter operasjonen: Alt går bra. Han har hatt nok en god natt og er i godt humør.

 

Tekst: Vatican News

GODE ØNSKER: Plakaten som ble gitt til pave
Frans av Miguel Angels familie. Foto: Vatican Media 

cq5dam.thumbnail.cropped.1500.844 2.jpg«Alt går bra, og pave Frans har hatt nok en god natt», skrev Den hellige stols pressekontor i en melding til akkrediterte journalister fredag morgen.

Torsdag ettermiddag skrev Matteo Bruni, direktør for Den hellige stols pressekontor:

«Hans Hellighet pave Frans har tilbrakt dagen med å hvile.

Det medisinske personalet som følger pavens postoperative forløp, rapporterer at han har fått flytende kost. Hans hemodynamiske (blodtrykk) og respiratoriske (pust) parametere er stabile. Det postoperative forløpet ser ut til å være normalt.

I ettermiddag, på høytiden for Corpus Christi, mottok han nattverden.

Paven har mottatt mange lykkeønskninger. Blant dem er henvendelsen fra familien til lille Miguel Angel, som pave Frans døpte 31. mars i fjor under sitt besøk på Gemelli-sykehusets barneonkologiske og nevrokirurgiske avdeling. Paven ble han rørt av den kjærligheten familien uttrykte til ham i form av en plakat med ønske om god bedring.

Den hellige far takket moren personlig under en kort telefonsamtale.»

 

God allmenntilstand

I en tidligere uttalelse til journalister torsdag ettermiddag sa Matteo Bruni: «Det medisinske personalet som følger pavens postoperative utvikling, rapporterer at pave Frans tilbrakte en rolig natt og klarte å hvile lenge; han er i god allmenntilstand, og er våken og puster på egen hånd.»

Ønsker om god bedring fortsetter å strømme inn fra hele verden.

Onsdag fortalte kirurg Sergio Alfieri at paven var ved bevissthet, våken og spøkte etter operasjonen. Han sa at paven etterhvert bør kunne gjenoppta reiser og sine normale aktiviteter, men at han ikke bør løfte tunge gjenstander.

Som en standard forholdsregel vil paven bli på sykehuset i 5 til 7 dager.

Onsdag kveld kunngjorde Den hellige stols pressekontor at audiensene er innstilt frem til 18. juni.

 

 

NTB_qxN_fX7f-_M.jpg

 

Les mer: