Corpus Christi Norge rundt

Katolikker over hele verden feiret Corpus Christi denne helgen. Også i Norge var det full fest. Her får du glimt av feiringen fra noen av landets menigheter! 

 
Tekst: Caroline Belaúnde Brynsrud 

 

 

Vår Frue Kirke- Tromsø

Store og små samlet seg til messe og prosesjon i Vår Frue Kirke i Tromsø. Tradisjonen tro gikk førstekommunionsbarna foran prosesjonen for å strø blomster for Jesu fot. Lang reisevei stoppet ikke folk fra å feire Jesus i eukaristien: Sognet dekker hele 23.113 km², i tillegg til Svalbard.

 

tromsø.jpg

Foto: John Oyem

 

St. Olav domkirke- Trondheim

Også i Trondheim ble Jesus gjort synlig for naboer og medborgere på søndag. To høymesser ble feiret i domkirken, en på norsk og en på polsk. Dette var den første Corpus Christi-prosesjonen i Trondheim etter pandemien, og byens gater kunne igjen bli fylt av røkelse, blomster og sang på ulike språk. 

 

Trondheim.jpg

Foto: Ivan Vu

  

St. Paul Kirke- Bergen

Til alles store glede var det sol i Bergen under festen for Kristi legeme og blod! St. Paul menighet er kjent for å ha den mest folksomme prosesjonen i Norge, og det ser ut som at de levde opp til ryktet i år også! 

Bergen.jpg

Foto: Hoang Van Nguyen

 

St. Svithun Kirke- Stavanger

I Stavanger var det dobbel feiring: Både Corpus Christi og 40-årsdagen for vigslingen av byens gamle katolske kirke, vigslet av biskop Gran den 11. juni 1983. Men festkomiteen kan ikke senke skuldrene enda, for i oktober feirer menigheten 125-års jubileum! St. Svithun er gode på å spre katolsk glede!

stavanger1.jpg

 

St. Magnus Kirke- Lillestrøm

Vi beveger oss til Østlandet og tar turen innom St. Magnus Kirke i Lillestrøm. Den ble opprettet i 1957, og er en av de nyere katolske kirkene i Norge. Kirken er liten, men den vokser! Dagen før fikk den vietnamesiske barnegruppen i menigheten første kommunion, så det var ekstra stas for disse barna å gå foran prosesjonen!

Lillestrøm.jpg

Foto: Daniel Døhlen

 

St. Olav Domkirke- Oslo

Også i hovedstaden ble Kristus båret rundt i byens gater. Det var satt opp fire altere på ulike steder rundt domkirken, og prosesjonen stoppet foran hvert av disse for å tilbe. Det var en vakker påminnelse om at vi alle er ett i Ham, uansett hvor forskjellige vi er!

Oslo.jpg

 Foto: Ragnhild H. Aadland Høen

 

Les mer om Corpus Christi