Pave Frans skrives trolig ut i løpet av de nærmeste dagene

 

Legene forventer at pave Frans blir utskrevet fra Gemelli-sykehuset i Roma i løpet av de nærmeste dagene, ettersom tilstanden hans er i stabil utvikling og uten komplikasjoner, sier Matteo Bruni, direktør for Den hellige stols pressekontor i den siste oppdateringen etter pavens operasjon.

 

Tekst: Vatican News

 

– Den hellige far har hvilt godt i løpet av natten. Det medisinske personalet rapporterer at det kliniske forløpet er  som forventet og uten komplikasjoner, og de planlegger derfor å skrive ham ut i løpet av de neste dagene, sier Matteo Bruni.

I løpet av morgenen, bemerket Bruni, «viet Den hellige far seg til sitt arbeid. Før lunsj gikk han til kapellet i sin private suite hvor han tilbrakte tid i bønn og mottok nattverd».

Bruni har med jevne mellomrom sendt ut uttalelser som bekrefter pavens fremgang, og det medisinske teamet rapporterer at det kliniske bildet gradvis forbedres og at «det postoperative forløpet er regelmessig».

I går kveld opplyste direktøren for pressekontoret at pave Frans tilbrakte tirsdag ettermiddag med å arbeide og lese.

Etter operasjonen onsdag sa professor Sergio Alfieri, pavens kirurg, til journalister at det ikke var noen komplikasjoner ved operasjonen, og at paven var ved bevissthet, våken og spøkte etter inngrepet. Dr. Alfieri sa at paven etterhvert vil kunne gjenoppta reiser og sine normale aktiviteter, men at han ikke bør løfte tunge gjenstander.

I forrige uke kunngjorde Den hellige stolens pressekontor at audiensene hans er innstilt frem til 18. juni.

Pave Frans har planlagt apostoliske reiser til Portugal og Mongolia i august.

 

NTB_qxN_fX7f-_M.jpg

 

Les mer: