Pave Frans skrives ut fra sykehuset fredag

Sykehus.cq5dam.thumbnail.cropped.500.281.jpeg

BLE BEVEGET: Pave Frans besøker kreftsyke barn på Gemelli-sykehuset. Den hellige Far skrives ut fra sykehuset fredag 16. juni. Han gjennomgikk en tre timer lang mageoperasjon i forrige uke. FOTO: Vatican Media

 

Direktøren for Den hellige Stols pressekontor, Matteo Bruni, har kommet med følgende kunngjøring torsdag 15. juni:

 

«Det medisinske personalet informerer om at pave Frans har hvilt godt i løpet av natten. Det kliniske forløper regelmessig. De hematokjemiske undersøkelsene er innenfor normalområdet.

 

I går kveld spiste paven en felles middag med dem som har bistått ham siden dagen da han ble innlagt.

 

Som et tegn på sin takknemlighet tok han i morges imot hele operasjonsteamet bestående av leger, sykepleiere, sosial- og helsearbeidere og hjelpepersonell som koordinerte, utførte og muliggjorde operasjonen den 7. juni.

 

Deretter møtte han monsignore Claudio Giuliodori, geistlig generalassistent ved Det katolske universitetet, og Don Nunzio Currao, geistlig assistent for poliklinikkens personale, deretter representanter for styret i Fondazione Policlinico Gemelli, med president Carlo Fratta Pasini, og rektor ved Det katolske universitetet, professor Franco Anelli, samt poliklinikkens ledelse med direktør Marco Elefanti.

Paven avsluttet med et besøk på avdelingen for barneonkologi og barnenevrokirurgi, der de unge pasientene som de siste dagene har uttrykt sin kjærlighet til paven gjennom utallige brev, tegninger og ønsker om god bedring, blir tatt hånd om. Pave Frans er rørt og føler med smerten til disse barna som hver dag bærer korsets lidelse på sine skuldre, sammen med sine mødre og fedre. Han overrakte en rosenkrans og en bok til hver av dem.

I sin hilsen til de fremmøtte takket Hans Hellighet alt medisinsk personale for deres profesjonalitet og innsats for å lindre andres lidelser, ikke bare med medisiner, men også med ømhet og medmenneskelighet.

 

Helseteamet som følger pave Frans har bekreftet at Den hellige Far skrives ut fra A. Gemelli-sykehuset i morgen tidlig, fredag 16. juni.»

 

NTB_qxN_fX7f-_M.jpg

 

Les mer: