Presteviet: - Dette innebærer en ny dimensjon

HOLT.6a4828f7-4f27-49fc-8390-0bd45ee818cf.jpeg
LANG FARTSTID: Torbjørn Holt ble ordinert til katolsk prest lørdag 19. august. Han har før dette 27 års fartstid som prest i Den norske kirke.

 

Lørdag den 19. august 2023 i St. Johannes kirke på Bredtvet i Oslo ble diakon Torbjørn Holt ordinert til prest i Den katolske kirke av biskop Bernt I. Eidsvig.

 

-Dette innebærer en ny dimensjon. Jeg håper at Gud utruster meg med det jeg trenger til den tjenesten Han vil bruke meg til i årene som kommer, sier Torbjørn Holt.

 

Lang fartstid

Torbjørn Holt hadde lang fartstid, 27 år, som prest i Den norske kirke da han konverterte til Den katolske kirke for godt og vel tre år siden.

Først hadde han noen år i Forsvaret som feltprest. Deretter hadde han i lang tid en meget markant posisjon som sjømannsprest i London, det vil si med ansvar for hele Den norske kirkes arbeid i Storbritannia og Irland. Det brakte ham i forbindelse med alt fra fremtredende representanter for det offentlige Norge, til alminnelige nordmenn på korte og lengre opphold i disse områder, men spesielt i London-området. Her har sjømannskirken i lange tider vært en svært viktig institusjon. Og sjømannskirkene over alt i verden har nok en enda sterkere posisjon inn i det norske folkedyp enn dens moderkirke klarer hjemme.

 

Se hele intervjuet med Torbjørn Holt:

 

 

Engere gruppe

Mgr. Torbjørn Olsen har tidligere fortalt katolsk.no at Knud Krogh-Tonning var den første norske lutherske prest i nyere tid som konverterte, (1900). Siden fulgte Egil Mogstad i 1976, Torbjørn Olsen i 1989, Oddvar Moi i 1994 og Arnfinn Haram (1948-2012) i 1998.

Deretter har det fulgt en lang rekke, fra omkring år 2000 og fremover. Men bare få, mellom fem og ti, er ordinert til katolske prester. Torbjørn Holt føyer seg med sin vei mot det katolske presteskap inn i en engere gruppe.

Mgr. Olsen sier at Torbjørn Holts vei mot katolsk prestetjeneste uten tvil vil være berikende for vår kirke, men også for å ta vare på og gjøre bruk av den gode ballast som konverterte prester tross alt har med fra Den norske kirke inn i den større katolske sammenheng.

 

Torbjørn Holt er opptatt av økumenisk samarbeid og dialog mellom kirkene.

-Jeg har hele tiden tenkt det slik at det vi kan gjøre sammen, det bør vi gjør sammen, sier Torbjørn Holt.

                                                                                   ***                                  

 

Alle er velkomne til prestevielsen lørdag den 19. august 2023 kl.11.00 i St. Johannes kirke på Bredtvet i Oslo.