Årets juletre er på plass på Petersplassen

 

NTB_4oxbLfzY-yg.jpg

PAVENS TRE: Torsdag 23. november 2023 ankom juletreet til Petersplassen i Vatikanet i forkant av høytiden. Det blir tent lørdag 9. desember. Foto: NTB / Reuters, Guglielmo Mangiapane


Årets juletre ankom Petersplassen torsdag 23. november. Det 28 meter høye treet kommer fra Macra-området i Piemonte-regionen i Italia. Treet vil bli offisielt innviet med en lysseremoni 9. desember.

 
Tekst: Charlotta Smeds,
Vatikanstaten

 

Torsdag morgen begynte arbeiderne på Petersplassen å reise og pynte Vatikanets juletre. Årets tre, en 28 meter høy gran fra Maira-dalen i kommunen Macra i Piemonte, ankom Roma tirsdag.

 

Treet skal brukes til leker

– I Piemonte er trærne viktige, sier Alberto Cirio, president for Piemonte-regionen. Han forklarte at «vi hugger dem ikke ned på måfå. Denne granen måtte hugges, fordi brannvesenet hadde oppdaget at den sto i fare for å kollapse etter 56 år. Fellingen var allerede planlagt og godkjent av regionen».

Dessuten vil treet ikke gå til spille etter julefeiringen:
– Når julen er over, vil treet bli sendt til et firma som vil lage leker av det, sier han. 

Lekene vil bli distribuert gjennom Caritas.

 

Innvielse av juletreet

Treet vil bli pyntet med lys og en baldakin av over 7000 tørkede edelweiss, donert av et gartneri i Piemonte, som vil se ut som snø på grenene.

Den tradisjonelle innvielsen av julekrybben, som i år kommer fra Rieti, og tenningen av juletreet, finner sted på Petersplassen lørdag 9. desember kl. 17.00. Seremonien ledes av kardinal Fernando Vérgez Alzaga, ansvarlig for Vatikanstatens guvernement. På formiddagen vil pave Frans ta imot delegasjonene fra Rieti og Macra for den offisielle overrekkelsen av gavene.

 

 

Les mer: