Den nasjonale eukaristiske konferansen: Historisk øyeblikk for kirken i USA

 

cq5dam.thumbnail.cropped.1500.844.jpg

HØYDEPUNKTET: Den internasjonale eukaristiske konferansen i Indianapolis, USA, feiret troens kilde og høydepunkt: Eukaristien. 

 

«Gjennom eukaristien ønsker Gud å helbrede, fornye og forene Kirken og verden» , står det på bevegelsens offisielle nettside. 

 

Tekst: katolsk.no

 

Forrige uke fant den internasjonale eukaristiske konferansen sted i Indianapolis i USA. Det er første gang på 83 år at en slik konferanse organiseres i landet. Initiativet er en del av et treårig nasjonalt kirkelig foretak kalt National Eucharistic Revival. Bevegelsen har som mål å fornye amerikanske katolikkers forhold til troens kilde og høydepunkt: Eukaristien. Det var den amerikanske bispekonferansen i 2022 som satte i gang prosjektet.

 

Kjendiskatolikker

Konferansen varte fra 17 – 21. juli og trakk til seg titusenvis av mennesker som deltok i sakramentstilbedelse, messefeiring og skriftemål i Lucas Oil Stadium. Til åpningen var det 50 000 mennesker tilstede for sakramentstilbedelse. Konferansen forente katolikker fra hele landet.  Dyktige talere og velkjente personligheter innenfor Kirken slik som biskop Robert Barron, fr. Mike Schmitz og Jonathan Roumie holdt flammende foredrag for mengdene. Det var nettopp viktigheten av eukaristien og Jesu realpresens i sakramentet som var hovedtema.  

I forkant av konferansen ble det holdt en to måneder lang pilegrimsvandring og prosesjon med Det aller helligste sakrament. Pilegrimsvandringen startet 17. mai og dekket over 10 000 kilometer langs ruter fra fire forskjellige hjørner av USA. Til sammen har mer enn hundre tusener pilegrimer deltatt i vandringen på forskjellige deler av rutene.  

 

Svar på pave Frans kall

Biskop Andrew Cozzens, som sitter i styret for organisasjonskomiteen for konferansen, uttrykket i dagene som ledet opp til det store arrangementet, at konferansen ville kunne bringe sterke øyeblikk av dypere konversjon og helbredelse, i følge et intervju han gjorde med Vatican Radio. 

«Vi føler oss virkelig beæret over å være samlet i en tid i verden hvor det er et stort behov for Jesus og hans liv. Vi vet at Jesus i nattverden ga sitt liv for verden», sa biskopen. 

Ønsket er at bevegelsen kan bidra til å svare på pave Frans sitt kall til alle kristne om å være evangeliserende disipler.  

«Møte og misjon er de to grunnpilarene i vår eukaristiske vekkelse», sa biskop Cozzens.

Pilegrimsvandirngen og konferansen er ment for å inspirere til en videre fornyelse og misjon. 

 

Les mer på Vatican News