Stopp opptrappingen i Libanon!

Beirut.NTB_yYymgj67ZXg.jpg

BOMBET: En mann peker i en av Beiruts forsteder etter et israelsk luftangrep 24. september 2024. FOTO: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

 

Pave Frans er opprørt over den militære opptrappingen i Midtøsten. Det ga han klart uttrykk for under onsdagsaudiensen på Petersplassen denne uken.

 

«Jeg er bedrøvet over nyhetene fra Libanon, der intens bombing har forårsaket mye død og ødeleggelse de siste dagene,» sa pave Frans under den 500. generalaudiensen i sitt pontifikat foran tusenvis av pilegrimer og turister.

 

Medfølelse med libanesere

«Jeg håper det internasjonale samfunnet vil gjøre alt det kan for å stoppe denne forferdelige opptrappingen. Den er helt uakseptabel. Jeg uttrykker min medfølelse med det libanesiske folket, som allerede har lidd for mye den siste tiden.»

Paven snakker ofte om sitt ønske om å besøke Libanon, der maronittene er den største katolske lokalkirken i Det hellige land. Så langt har det imidlertid ikke vært mulig å gjennomføre en slik reise. Den siste paven som besøkte Libanon, var pave Benedikt XVI i 2012. Sommeren 2021 ledet Frans en bønn for fred for Libanon i Peterskirken.

 

Martyrlandet Ukraina

Under generalaudiensen onsdag 25. september minnet paven også om andre krigssoner rundt om i verden, inkludert «martyrlandet Ukraina». I sin hilsen til pilegrimer og besøkende fra Polen sa han:

«I møte med tragedien fra krigen i Ukraina og oversvømmelsene som har ødelagt deres hjemland, la dere ikke bli overveldet av egoisme og likegyldighet, men med Guds hjelp, støtt i solidaritet dem som lider og er i nød, og som ofte ikke ser noe håp!» (Vatican News)