Hopp til hovedinnhold
Publisert 14. januar 2004 | Oppdatert 14. januar 2004

Katolske livsvernere bør avskjæres fra all innflytelse på europeisk politikk, mener abortforkjempere.

New York (KI/SCN) - Den amerikanske pro-abort-grupperingen "Katolikker for et fritt valg" (CFFC - Catholics for a free Choice) kommer i en rapport med et voldsomt angrep på navngitte katolske livsvernere i Europa. Det gjelder flere titalls aktive personer i europeisk politikk og kultur, medregnet kardinaler, EU-parlamentarikere, journalister, leger og farmasøyter. Ifølge grupperingen bør disse ikke få ha innflytelse på den politiske diskusjon.

Den katolske kirke anerkjenner på sin side ikke CFFC som en katolsk gruppe.

I rapporten heter det at det etter-kristne Europa må beskytte seg selv mot enhver gjenoppliving av den katolske tro. Bare slik skal de europeiske land kunne være en motvekt mot Bush-administrasjonen og forbli forkjempere for abortrettigheter, mener CFFC.

- Europa er siste håp for verdens fattige kvinner. Og Europa og EU er neste mål for dem som kjemper mot familieplanlegging, det vil si Vatikanet og deres konservative katolske allierte, som grupperingen beskriver om "Pavens armada".

Vil selv begrense frihet

CFFC håper at "sekularismen" seirer ved at religionsfriheten blir begrenset gjennom EUs påtenkte grunnlov. Dermed kan man frata den katolske kirkes "retten til å organisere og styre seg selv som et trossamfunn i henhold til sin egne regler".

CFFC tar også for seg Det pavelige akademi for livet i Vatikanet. Det var pave Johannes Paul II som opprettet akademiet i 1994, "like før pavens nære venn Jerome Lejeune døde". Lejeune var den franske genetikeren som oppdaget årsaken til Downs syndrom.

- Lejeune, en ivrig katolikk som var imot valgfrihet, ble akademiets første leder. Hele familien hans er involvert i Vatikan-organer som går imot valgfrihet, skriver CFFC.

Grupperingen navngir også katolske lekmannsorganisasjoner som "prøver å infiltrere eksisterende maktstrukturer og presse lovgivere".

KI/C-fam.org/CWNews.com 8. januar 2003
14. januar 2004