Kirken i Irak "lider sterkt" under et "taushetens mørke" som hviler over kidnappingen av Mosuls kaldeiske erkebiskop. I mellomtiden stiger bekymringen blant de troende. Den 10. mars kom den kaldeiske erkebiskopen av Kirkuk, Msgr. Louis Sako, med en ny appell hvor han trygler Vesten om å ikke havne i likegyldighetens felle i møte med volden i Irak, eller akseptere den som "normal" - men at Vesten nok en gang må heve sine røster mot den urettferdighet landet og dets folk opplever.
12 dager etter bortføringen av erkebiskop Rahoo har man ennå ikke fått opplysninger om hans tilstand. De ukjente gjerningsmennene har satt "vanskelige betingelser" for løslatelse og fortsetter å nekte Kirkens meglere å snakke direkte med med helsesvake gisselen. Byen Mosul er i all hovedsak befolket av sunnimuslimer, og mer enn 90% av byen skal være under kontroll av terrorister. Derved opplever ikke Kirken eller myndighetene å få mye drahjelp i arbeidet for å få erkebiskopen løslatt.
I en appell sendt til nyhetsbyrået AsiaNews, trygler erkebiskop Sako om om at "det ikke nok en gang legges et taushetens slør over den irakiske folks lidelse." "I en situasjon som er så kritisk som denne, kan man ikke forbli likegyldig til kristne medmennesker; de spør oss hvor barmhjertigheten, kjærligheten og medlidenheten er," appellerer prelaten med adresse til kristne over hele verden. Prelaten forteller videre hvordan vi kan hjelpe Irak, selv langt bortefra:
"Be for oss, del vår lidelse, våre bekymringer, vårt håp, og hjelp oss konkret til å forbli i vårt land og bekjempe uretten. Et tegn, et nærvær, eller selv en liten gest vil hjelpe oss til å vitne om troen..."
"Støtte fra verdens biskoper, ordensfolk og troende vil hjelpe oss til å fortsatt kunne tro på fred og interreligiøs sameksistens." Msgr. Sako avslutter med en takk "til alle de som har vist sin støtte og solidaritet i denne stund hvor vi føler oss overlatt og alene til vår tunge lidelse og den siste tids prøvelser."
I tillegg til en appell om løslatelse fra pave Benedikt XVI, har en mengde muslimske ledere i regionen også forsømt gissetagingen. Den 11. mars kommer 15 muslimske ledere til erkebiskopen av Kirkuk for å kunngjøre en ny appell om løslatelse av erkebiskop Rahoo.
AsiaNews (11. mars 2008)