Pavens juleprogram og en unik julekrybbe

NTB_q3u0Cjfnjt8.jpg

EN UNIK JULEKRYBE: Årets julekrybbe i Vatikanet tar inspirasjon fra den aller første julekrybben som ble laget for 800 år siden, hvor Jesusbarnet vil bli holdt av Frans av Assisi. Foto: NTB / Reuters, Remo Casilli

 

9. desember ble en unik julekrybbe avduket i Vatikanet, som i år henter inspirasjon fra scenen i Greccio 25. desember 1223. Enrico Berssan, ansvarlig for oppsettet av julekrybben på Petersplassen, forteller at det aldri tidligere har vært en slik krybbe i Vatikanet.

 

I år vil Jesusbarnet bli holdt av Frans av Assisi, ikke av Maria eller Josef. Dette markerer 800-årsjubileet for Frans' første levende fremstilling av Jesu fødsel etter hans retur fra Det hellige land.

Berssan fremhever at målet er å gjenskape så mye som mulig av det som skjedde i Greccio. De har skapt et teatralsk bakteppe med verdens ledende spesialister fra Cinecittà i Roma, med et design av Francesco Ortese. Figurene er laget av den anerkjente napolitanske mesteren Antonio Cantone.

– Denne julekrybben er et ekte kunstverk, hvor for første gang fresker og malerier utgjør bakgrunnen. Den forener ulike italienske tradisjoner fra Napoli, Basilicata, Roma, Venezia og hele Italia, i ånden av det som skjedde for 800 år siden, sier Berssan.

 

Her er pave Frans’ juleprogram

 

Les mer: