Paven oppfordrer til bønne- og fastedag 7. oktober

NTB_6gaCLa-l8Do.jpg

OPPFORDRER TIL BØNN OG FASTE: Pave Frans talte etter åpningsmessen for Bispesynodens 16. ordinære generalforsamling på Petersplassen i Vatikanet, 2. oktober 2024. Foto: NTB / Reuters, Guglielmo Mangiapane

 

Pave Frans sier at «i denne dramatiske perioden i vår historie, mens krigens vinder og voldens branner fortsetter å ødelegge hele folk og nasjoner», blir det kristne fellesskap påminnet sitt kall til å «stille seg selv til tjeneste for menneskeheten».

 

Tekst: Joseph Tulloch, Vatican News
Oversettelse: Øyvind Johannes Vardenær Evenstad

 

Pave Frans har oppfordret til en dag med bønn og faste 7. oktober, ettårsdagen for utbruddet av krigen mellom Israel og Hamas.

«I denne dramatiske perioden i vår historie», sa paven, «mens krigens vinder og voldens branner fortsetter å ødelegge hele folk og nasjoner», blir det kristne fellesskap påminnet sitt kall til å «stille seg til tjeneste for menneskeheten.»

Paven talte etter messen på Petersplassen ved åpningen av den andre sesjonen av synodens generalforsamling.

Han inviterte alle synodemedlemmene til å ledsage ham på et besøk til den store Mariakirken (Santa Maria Maggiore) 6. oktober, dagen før markeringen, hvor han sa at han kommer til å «rette en inderlig bønn til Jomfruen» om fred.

«La oss gå sammen», oppfordret paven. «La oss lytte til Herren. Og la oss la oss bli ledet av Åndens bris.»

 

Les mer

 

En lang tradisjon

Dager med faste og bønn for krigssoner har vært en konstant faktor gjennom hele pave Frans' pontifikat. Mindre enn seks måneder etter at han ble valgt, 7. september 2013, samlet paven tusenvis av mennesker på Petersplassen for å be om fred i Syria.

I 2017 oppfordret han til bønn og faste i Den demokratiske republikken Kongo og Sør-Sudan. I 2020, i kjølvannet av havneeksplosjonen i Beirut, oppfordret han til det samme for Libanon. I 2021 oppfordret han til bønn og faste i Afghanistan, og året etter innviet han Ukraina og Russland til Marias uplettede hjerte i en gripende seremoni i Peterskirken.

 

NTB_WxLrtx0zqyQ.jpg

BØNN TIL JOMFRUEN: Pave Frans har flere ganger bedt foran ikonet av Maria som «beskytter av det romerske folk» (Salus Populi Romani) i den store Mariakirken i Roma. Foto: NTB / Vatican Media via Reuters

 

Les mer