Fra muggent til magisk- Det renoverte foreningslokalet påvirker menigheten positivt

Det nyoppussede foreningslokalet fylte nettopp ett år. «Det er en stor glede at vi som kirke kan åpne dørene og ta imot folk!»

foreningslokale43.jpg

GODT RESULTAT: Det var mye mer arbeid enn man regnet med, forteller Per Albert Vold, økonom i Trondheim Stift. Men resultatet ble godt! Det nye foreningslokalet har rosa vegger, planter og et vakkert uteområde. 

 
Tekst og bilder: Caroline Belaúnde Brynsrud

 

«Huset lever! Her er det full aktivitet hver søndag fra klokken 09 om morgenen», forteller Per Albert Vold, økonom i Trondheim stift

Foreningslokalet hadde nylig ettårsjubileum for totalrenovasjonen som ble gjort i november 2022. Før dette var lokalet nedslitt, luktet mugg og hadde store mengder fukt i veggene.

– Det var mer arbeid enn vi trodde det kom til å være, bemerker Per Albert.

– Det viste seg at vi trengte å rense veggene helt inn til betonglaget!

Foreningslokalet ble bygget i 1965. Det var hele 30 år siden sist det ble gjort betydelig vedlikeholdsarbeid i lokalet. Å tette taket var det som kostet mest.

Per Albert sier de har stolt på Guds forsyn når det kom til finansieringen av prosjektet. Midlene kom fra Stiftet selv og fra tyske Bonifatiuswerk. Privatpersoner har også bidratt. For eksempel ble en stor sum testamentert bort av Margit Kirkeaas akkurat på den tiden de holdt på å renovere lokalet.

– Slik vi kjenner henne, hadde Margit satt pris på at pengene gikk til renoveringen av foreningslokalet.

 

foreningslokale3.jpg

FORENER IKKE BARE LOKALE: Unge fra hele Skandinavia var samlet i det nye foreningslokalet i oktober. Her lærer biskop Erik Varden dem om hellige Olav. 

 

Foreningslokalet bidrar til harmoni

Det renoverte foreningslokale har vært en velsignelse for menigheten. Det blir brukt til alt fra katekese og kirkekaffe til NUK-arrangementer og feiringer.

– Det er en stor glede at vi som kirke kan åpne dørene og ta imot folk. Under Olsokfeiringen i fjor var det 150 mennesker her, og omtrent like mange var samlet da diakon Florian Pletscher ble vigslet, sier Per Albert begeistret.

Stiftsøkonomen er takknemlig for at det nye lokalet gjør at man kan øke aktiviteten på huset uten at det går utover annen aktivitet. Tidligere har man måtte flytte arrangementer eller begrense den for at de ikke skulle krasje. Men nå er dette løst.

– Det renoverte foreningslokalet bidrar til harmoni i menigheten, fordi de ulike gruppene opplever at de kan gjennomføre det som er viktig for dem.

 

foreningslokale2.jpg

HELLSTRØMS KJØKKEN: Det nye kjøkkenet er inspirert av Eyvind Hellstrøms kjøkken. Det ryktes at maten som lages her, er bedre enn Hellstrøms: ingenting slår vårullene som vietnameserne lager til kirkekaffen.  

 

Hadde ikke gått uten menighetens hjelp

19. november 2022 ble det renoverte lokalet innviet. Anledningen ble benyttet til å velsigne hele huset; bokhandel, kontorer og alt. Så ble det feiring med tapasmiddag.

– Det var viktig å takke menigheten for alt de har bidratt med i renoveringen av foreningslokalet.

Per Albert påpeker at menigheten har vært gode til å stille opp, og han er særlig imponert over enkelte:  

– De eritreiske og polske mennene er veldig aktive og tar tak! Og de filippinske damene har bidratt mye når det kom til innredningen. Det er menigheten selv som har stått bak store deler av arbeidet.

Det mye lokalet gir mange muligheter til å utvikle menigheten videre. Man kan åpne opp for aktiviteter som foredrag, katolsk forum og flere ungdomsarrangementer. For eksempel ble lokalet flittig brukt under Skandinavisk helg i oktober i år, da unge fra hele Skandinavia var samlet i Trondheim.

 

foreningslokale1.jpg

BÅDE HUSROM OG HJEREROM: I det nye foreningslokalet er det plass til 200 personer. Det bidrar til harmoni i menigheten, fordi ulike grupper slipper å konkurrere om hvem som skal bruke plassen. 

 

 

Andre saker fra Trondheim Stift: